Thursday, 22 December 2016

Itenari 2 trip to japan

Assalamualaikum...ku gagahkan jua untuk berkongsi itenari ke jepun
Kali ni nak kongsi barang2 yang saya  bawa

1. Brahims food
2. Adabi dlm tin
3. Beras 1 kg
4. Rice cooker kecil
5. Kupon doscaunt, pergi ke laman web rasmi kobe, jepun
6. Mosturizer/bio oil
7. Google maps, printscreen
8. Download playstore (currency)
9. Long john (heat tech inner)
10. Winter coat
11. Sports shoes
12. Stokin
13. Sejadah nipis....bwk ke mana2, jepun tmpt bersih, blh solat dimana2
14. Tarmos kecil
15. Air 3 in 1
16. Supplement (vitamin c dan b complex...shaklee terbaik), mkn stp hari pagi dan mlm....alhamdulillah bdn cergas dan sihat
17. Ubat2..prepare je....alhamdulillah..spnjg di sana diberi kesihatan yg baik...
18. Woods
19. Botol kosong....beli air mineral kat flight, botol nya bwk lh kemana2.....perlu byk minum air
20. Tisu basah
21. Kain lap atau tisu...winter akn bt korang punye hidung berair sikit,,tp xlah selesema teruk...insyaAllah
22. Tupperware....sblum kuar berjln saya masak siap2, bekal utk lunch sbb ktorang kuar pagi, mlm bru balik bilik...
23. Power bank
24. Face mask...tak tahan sejuk nya woiii....
25. Baju hujan...stand by je...ktorang x bwk payung...mkn ruang....beli baju hujan pakai buang kat watson je...
26. Stroller pockit..ringan je.... in case bawak anak mcm kitorang ni...walaupon hana dah 3 tahun, tp confirm penat lah bdk2 ni....lgi2 lpas main2 snow...lepak lah dia..jadi tdo je dlm stroller kecik tu...stroller pockit ni 4.5 kg je...blh lipat jadi kecil.
27. Jajan2..biskut or coklat snek bar ke....in case bwk ank kene standby lah jajan2 yg berkhasiat lah...nanti jln2 dia nampak kedai jual2 coklat, biskut....mesti dia nak...lagi sejuk2...asek lapor je lahh...
28.. oops kompas jgn lupe...nk tgk arah kiblat...nti jln2 solat je kat mane2
29. Plug international satu ckup...
30. Charger ..of kos lah kan...

 
* winter ni pakai baju 3 lapis,
1. Inner (longjohn, heatech)-serap haba
2. Baju biasa
3. Winter coat

*stokin pakai yg tebal
*glove

Setakat ni tu lah yg sy ingat saya bawak....moga bermanfaat

Saya juga agen shaklee yang sah
COD seluruh parit raja dan Batu Pahat
Hubungi 016 7874269

No comments:

Post a Comment