Friday, 18 July 2014

Kolagen

Tentang kolagen

Kenapa kolagen penting?
Kalau saya dulu memang xkesah semua ni..
Malas nk berkolagen bagai...
Saya ingat kolagen untuk kulit je..
Rupe2 nya kolagen bukan untuk kulit semata...
Untuk macam2...hihi

Tuesday, 15 July 2014

TIPS BANYAKKAN SUSU

Mommies semua pasti menghadapi pengalaman ragam babby sebulan pertama selepas kelahiran.
Ia satu anugerah Allah untuk kita.
especially mommy yang baru bergelar ibu.
Ianya satu lumrah jika tidak cukup tidur sebab babby yang kerap bangun setiap malam.
ummuhana juga pernah melaluinya..

mula mula rasa stress, menangis pun ada...tekad untuk susukan babby hana sepenuhnya...namun kecundang di hari pertama apabila susu tidak keluar....sedihnya tak terkata...tiada pengalaman, orang sekeliling pun mngkin tidak tahu dan menganggap itu perkara biasa apabila selepas bersalin dan masih belum urut, susu belum boleh keluar.....

sebenarnya mommies....rilex....jangan sedih...jangan stress...yakinlah susu anda ada...Allah maha adil dan Dia tidak akan menzalimi hamba-hambaNya...yakin...yakin....anak anda perlukan anda bila kali pertama dia melihat dunia...

bayi yang baru lahir memerlukan susu yang sangat sedikit, okey...cube kita lihat gambar di bawah ini....analogi saizperut babby kita....


jadi...tak perlu risau..
babby perlukan siket je susu kita..
susu ibu cepat dihadamkan oleh perut baby kita...
sebab itu, setiap sejam dia akan bangun dan nangis mintak lagi susu...bukan tak cukup susu..
mind set perlu ubah...SUSU KITA CUKUP UNTUK ANAK KITA...ALLAH MAHA ADIL...

disini ummuhana kongsikan tanda-tanda baby kita cukup susu

1. Baby ada buang air kecil
2. Baby ada buang air besar
3. Berat baby bertambah

dun worry..be happy
tak semua orang dianugerahkan anak 
anda beruntung
dan sedikit pengorbanan diperlukan sebagai seorang ibu
pahalanya...masyaAllah....Allah sayangkan kita...

oleh itu, pemakanan kita pun perlu dijaga
nutrisi yang cukup sangat diperlukan

saya cadangkan pilihlah ESP


saya consume ni sampai sekarang..
susu pekat, banyak, badan bertenaga...yeppi..

ditambah lagi dengan Alfalfa...milk booster paling hebat setakat ni saya jumpa...alhamdulillah..


wokehh..
pada pendapat saya 2 ni wajib utk milk booster...(ESP dan Alfalfa)..
saya perasan lepas consume ni,bukan setakat milk bosster, energy pun booster gituu..
kita ibu,kita isteri,kita kerja lagi...badan dan tenaga kita sangat diperlukan keluarga kita...anak kita pulak nak khasiat dari kita...

ni saya tunjuk pulak pakej untuk "milk booster"...



momies yang tak suka minum susu ambil lah Ostematrix...ni saya sangat syorkan...
dalam dia ada Calcium + Magnesium + Vitamin D

dulu saya belajar nutrisi lepas minum susu pagi2...giberjemur bawah matahari dalam 8 minit, nak dapatkan vitamin D...bagi bantu calcium serap dalam darah dengan lebih efficient...
sekarang dah senang, ambil je Ostematrix ni...dah siap dengan Vit D...add on magnesium lagi...best wooo...rugi tak try..

nak tahu lagi banyak...
boleh sms/wassap/call/email  saya
ummuhana
pengedar Shaklee
016-7874269
hanasihat@gmail.com

Friday, 11 July 2014

Hargai kesihatan

Shaklee mahal?

cube lihat.

Vit C
1 biji vit C= 7 biji oren
1 biji vit C = RM 0.40

ESP
1 sudu = RM 0.70
biasa minum 2 sudu 1 hari = RM 1.40

mahal ke?

banyak lagi sy blh kirakan untuk anda...

kesihatan kita lagi mahal kot.

shaklee yok..
ummuhana
016-7874269

Tuesday, 8 July 2014

Nutrisi Ibu Hamil dan Berpantang

Keperluan Nutrisi Ibu Hamil dan Berpantang/lepas bersalin


Manfaat :

ESP (Energizing Soy Protein)


Vitamin C




VitaLea



B Complex





Ostematrix
(Calcium, Magnesium dan Vitamin D)




Omega Guard



Selepas bersalin 
+++ Alfalfa 
(di ambil 2 minggu selepas bersalin)


Khasiat dan Manfaat untuk ibu hamil dan berpantang
pengalaman ummuhana sendiri consume set Shaklee

1. Badan sentiasa bertenaga, kalau dulu sebulan sekali mesti demam, sekarang tak lagii...yeppi
2. kulit licin + tiada jerawat + glow + cerah (ibu dan anak)
3. susu meriah, hana masih lagi menyusu, umurnya kini 1 tahun 3 bulan, insyaAllah, Ummuhana ingin BF Hana hingga 2 tahun
4. Anak nampak bijak + aktif + fokus + cepat Belajar (walaupun baru 1 tahun 3 Bulan Hana nampak sangant pantas belajar sesuatu)
5. sakit sakit belakang dah hilang, alhamdulillah...sangat beshh...
6. puasa pun perut rasa tak lapar, susu lancar pulak tu...consume ni memang cepat kenyang + bertenaga + BF pekat + meriah


Jom ibu ibu join ummuhana
anak kita amanah berharga yang sangat bernilai, jangan sia siakannya
free consultation
ummuhana 016-7874269


Monday, 7 July 2014

ESP Soy Protein Isolate Powder

ESP Soy Protein Isolate Powder



ENERGIZING SOY PROTEIN ini diiktiraf seluruh dunia dengan mempunyai kajian klinikal yang sangat ekstensif dan komprehensif serta memilikikualiti protin yang tinggi yang pernah dihasilkan.

Kacang Soya yang digunakan SHAKLEE hanya mengandungi "non-Genetically Modified Organism) yang mana ia diproses pada kadar suhu yang rendah. 

Setiap 1 tin ( 850 g) dihasilkan daripada 30 000 g kacang soya dan memberikan sumber tenaga segera dan boleh bertahan lama.

Energizing Soy Protein dari Shaklee ini merupakan satu-satunya produk di dalam pasaran yang menjamin penyediaan 

# 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia. 
# Ia turut diperkaya dengan 5 sumber vitamin
# dan 4 sumber mineral.

Kandungan GI yang rendah iaitu 39, menjadikan ia sangat sesuai juga untuk pengidap kencing manis.

SATU HIDANGAN = 2X DAGING + 4 X TELUR  + 12X SUSU

Rendah lemak.
Tiada Kolestrol.
Tiada asid uric
sangat mudah diserap tubuh manusia.

keterangan lanjut
free Consultation
ummuhana
016-7874269