Saturday, 16 December 2017

Sembelit?

Sembelit?

Makan Ostematrix 4 biji sehari pasti anda membuang dengan lawas.

Apa specialnya pelawas ni.
Anda akan rasa nak membuang tanpa rasa sakit yang memulas mulas seperti produk lain.

Saya pernah cuba satu produk ni... Melawas atau org kata jamu moden untuk org lepas bersalin.... Ya memang sangat melawas... Tapi sebelum dia nak keluar.. Perut saya memulas mulas dulu... Itu tidak selesa bagi saya... Bila ia memulas...mood jadi tak stabil... Kerja lain x boleh buat... Sangat terganggu.. Tapi bila saya ambil Ostematrix.... Saya biasa ambil sebelum tidur... Esok paginya saya akan membuang dengan selesa sekali... Tak perlu untuk perut saya memulas mulas.. Sangat selesa... Sejak itu saya makin jatuh cinta dengan OSTEMATRIX ni.... Best.. Best.. Best..

#ummuhana_beauty

Thursday, 14 December 2017

Make up❤❤ yang sangat best buat masa ni

Now im reallly love my faundation, and compact powder from body shop...
Dan lips balm from furaiha..

Dua2 produk ni natural sources...Yes! Saya memang cari yang natural sources sebab my kulit is very sensitif.... banyak saya dah cuba..mcm2 jenama....lastly jumpa yang serasi.alhamdulillah..thanks to my friends yang recommand this product...

Kulit muka saya mudah naik bintik kalau salah produk... bibir pulak akan jadi cepat kering bila tak serasi..saya tak suka yang heavy sgt..just light2.....make up saya simple je....bedak..lip balm and faundation(yang ni bile ade event or jln2 je)...bile terdedah dgn cahaya yang banyak...saya akan calitkan uv protection which is spf..... okeyh...krim spf yang sesuai saya blum jumpa....baru ni saya beli jenama clinelle which is siap sekali dgn bb cream..konon2 nak mudah lah....malas nak tepek banyak2....tapi bru 2 hari pakai...mcm x best la......kulit tak nampak smooth....but for now...terpaksa guna ...sayang oiii...dah belia mahal2......since dia okey and tak buat muka saya berbintik2...okeylah kan...... maybe next time i need to separate my spf and my foundation cream.... i'll think later...

#review product
#ummuhana_beauty

Kepentingan kalsium, magnesium dan vitamin D

Sudahkah anda bersarapan dengan kalsium hari ini?

Kenapa mesti kalsium dari OSTEMATRIX SHAKLEE?

kebanyakkan orang terlalu ambil banyak kalsium tapi tidak cukup dalam Magnesium

5 isi kandungan Ostematrix yang buat anda tertarik😀😀😀

❤Kalsium (1000 mg)  : Sumber semulajadi yang berkosentrasi dan mudah diserap

❤ Magnesium (400 mg) : Bantu mengasimilasikan kalsium ke dalam tulang dan menguatkannya

❤ Vitamin D (400 IU) : merangsang penyerapan kalsium

❤ Baoron : Bantu dalam metabolosme tulang

❤ Mangan, Tembaga, Zink : Menguatkan enzim yang membantu dalam pembinaan kepadatan tulang

#albumvitamin
#ummuhana_beauty
#agen shaklee Johor

Tuesday, 12 December 2017

Info Aman Palestin

#peringatan | Peralihan Sementara Berita Terkini ke Media Alternatif

Pada hari ini, admin Facebook Page Aman Palestin Berhad disekat daripada mengemaskini maklumat terkini di Facebook. Oleh yang demikian, berita yang akan disebarkan buat sementara ini adalah melalui media alternatif lain iaitu di:

Telegram channel: https://t.me/AMANPALESTINBERHAD
Instagram: https://www.instagram.com/amanpalestinofficial/
Twitter: https://twitter.com/amanpalestin

Pihak Aman Palestin memberi harapan penuh kepada rakyat Malaysia untuk sama-sama menyebarkan maklumat terkini tentang situasi yang berlaku di Baitulmaqdis dan keseluruhan Palestin serta Syria.

Semoga urusan kita mempertahankan bumi suci Palestin dipermudahkan oleh Allah SWT. Semoga usaha kita ini dapat menjamin kehidupan yang lebih selesa di akhirat kelak.

#AmanPalestin

Saturday, 9 December 2017

Aktiviti Anak Waktu Cuti Sekolah

Bismillah summa wal hamdulillah..

Saya risau lihat anak yang selalu hadap TV..

Walaupun anak saya tak ngadap gadjet....tapi saya tengok dia suka tgk tv...saya mula risau...


Apa yang saya buat?

Saya belikan dia buku aktiviti....
Kenapa bukan buku bacaan?.... biasa kalau membaca ni budak2 akan cepat bosan....biasa Kalau nak ajak anak membaca...saya buat dalam sehari sekali...kdg2 terskip jugak๐Ÿ˜Š...hihi...untuk membaca buat waktu malam sebelum tidur....


Kat sini saya nak cadangkan buku aktiviti yang menark...

Beli kat tesco sebelah rumah je


Harga nya RM29.90
Ada 62 muka surat..

Dalamnya ada sticker dan aktiviti



Dalam masa yang sama, makanan yang sihat juga bantu perkembangan anak anda....
Nak bantu anak bijak dan sihat?
Cubalah vitamin C dan Mealshake shaklee dari saya๐Ÿ˜„
Hubungi 016 7874269 
ummuhana_beauty



Tuesday, 28 November 2017

Holiday at HELLO KITTY AND THOMAS johore


28 November 2017, holiday for 6th anniversary,
Happy2 kan diri bawa hana jenjalan ke hello kitty senrio dan thomas and friends


Ni rumah hello kitty, ade macam showroom at level 1
Pergi pagi2, pukul 10 pagi dah buka....so dalam 10.15 kami dah sampai..tiket dah beli siap2 guna online, kebetulan dorang sambut 5th anniversary dapat 30% discaunt, dari RM 125 untuk 2 tempat, dapatlah RM 87 sorang.
Pada saya ia masih lagi mahal.... ni pergi kali ke 2 dah...with discaunt...encik suami belanja....alhamdulillah moga murah rezeki dia....


Ni masih dalam hello kitty town, setakat ni gambar bertiga paling okey๐Ÿ˜€


Berangan macam muda lagi
Buat cookies hello kitty


Show time with Thomas and friends at 3.00 pm


Dance class with Angelina


Travel with thomas


Doing badge for Hello kitty


Cookies sape paling comot tu?๐Ÿ˜๐Ÿ˜
Seb baik ade orang tolong ambil gambar


Operasi buat badge Hello Kitty
Showroom at kitchen area

Habisss.....sambung next entry di KSL resort...

Suami saya bertenaga kali ni...dia kata sebab makan B Complex shaklee๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†
Ibu2 boleh hadiahkan B Complex untuk suami anda supaya dia sihat dan cergas๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€

Boleh wassap ke no 016 7874269 kalau berminat ya๐Ÿ˜Š