@inurislam

@inurislam

Thursday, 18 January 2018

Calendar 2018

Ni, nak share kalendar 2018,

Saya nak bagi free kepada sesiapa yang beli shaklee.

Kalau nak beli kalendar je pun boleh.

Feel free to wassap me 016 7874269

Wednesday, 17 January 2018

New arrival for today

Hari ni barabg saya order semalam dah sampai,

CoQ 10 untuk ummi dan walid.

Mealshake untuk hana

B complex untuk mak di kampung..

Moga kita semua sihat dan cergas untuk beribadah
😁😁😁😁😁😁😁😁

Friday, 29 December 2017

Planner for 2018

Hai guyss..
Lately saya ter minat pulak dengan design2 planner.

So saya google gambar2 planner, cuci mata, buat window shopping through online.. Sangat seronok... Macam2 design ada.

So, gambar kat bawah ni planner yang saya beli, sticker dan ball pen colour pun saya beli sekali..murah je.. Saya beli di Mr. DIY.

Azam tahun 2018, moga buku ni dimanfaatkan sebaiknya. Dipenuhi dengan segala perancangan yang perlu dilaksanakan, nak tingkatkan juga mutabaah amal. Nak tingkatkan usaha TTC, yes.. Im never give up, may Allah guide me and be my side each second.

Thursday, 28 December 2017

Kenali Vivix

Bismillah.. Wal hamdulillah

Sejak 100 tahun yang lalu ramai yang telah menggunakan produk shaklee. 

Antara yang paling terkenal ialah VIVIX. 

kat sini saya nak ceritakan :

1.Apa yang ada dalam vivix?
2. Khasiat Vivix.  
3. Kesan vivix pada mereka yang pernah menggunakannya

(Year End Sale 2017)

1. Apa ada dalam Vivix

Kod Produk: 10320 (150 mL)
Minuman botani lazat yang mengandungi campuran botani khas Shaklee termasuk ekstrak Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Eldeberi Eropah dan Lobak Ungu.*
{anggur Muscadine} 

anggur muscadine – salah satu buah-buahan semula jadi paling sukar diperolehi dan paling berkuasa. Anggur muscadine mengandungi rangkaian lengkap polifenol yang ditemui dalam anggur lain. Tidak seperti anggur lain, muscadine mengandungi pekatan luar biasa asid elagik dan elagitanin yang apabila digabungkan dengan polifenol lain, menghasilkan kuasa antioksidan yang sangat hebat.

Di Shaklee, kami memanfaatkan keberkesanan anggur muscadine ini ke dalam setiap botol Vivix menggunakan proses pengekstrakan berpaten untuk mendapatkan kepekatan yang tinggi dan mengekalkan bioaktif polifenol.

Nutritional Facts
Saiz Hidangan: 1 sudu teh (5mL)
Hidangan Setiap Bekas: 30
Setiap 100 mLSetiap Hidangan
Tenaga300 Kcal15 Kcal
Karbohidrat/td>74.0 g3.7 g
Jumlah Gula2.0 g0.1 g
Protein0.7 g0.0 g
Lemak0.0 g



2. KHASIAT VIVIX


Polifenol berkesan menggalakkan fungsi jantung


Polifenol berkesan untuk memiliki kulit Lembut, Anjal, dan Berseri


Polifenol berkesan kekalkan tahap glukosa darah yang sihat


3. KESAN VIVIX KRPADA MEREKA YANG PERNAH MENGGUNAKANNYA 


💝🖕Mereka nampak muda dari usia sebenar


💝🖕Ramai artis yang memilih Vivix untuk keremajaan kulit


💝🖕Bantu mereka yang ada kanser rahim. ALHAMDULILLAH. 


💝🖕Bantu mereka yang ada Mild stroke kembali sihat. 


💝🖕Bantu Bebas dari kanser di tahap 3. ALHAMDULILLAH


💝🖕 Bantu kanser serviks di tahap 5.


💝🖕Bantu mengecutkan Kanser. ALHAMDULILLAH 




Vivix®
Kod Produk: 10320 (150 mL / 30 hidangan)
Saranan penggunaan:
Goncang sebelum guna. Minum 1 sudu teh secara terus atau campurkan dengan minuman kegemaran anda. Sedap dihidangkan sejuk. Simpan dalam peti sejuk

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nak tanya saya melalui whatsap, klik 👉
Untuk lihat katalog dan penerangan semua produk shaklee, klik👉
Nak order vivix terus via online, klik👉

Nak tahu promosi vivix, klik


Wednesday, 27 December 2017

Promosi Vivix YES

Year End Sale for Vivix hanya tinggal 5 hari, 
Ada 2 promosi vivix


1.Vivix Buy 2 @ 5% off
🤩PERCUMA KEAHLIAN BERNILAI RM 68.90
🤩PERCUMA PENGHANTARAN BERNILAI RM 10.60
🤩PERSONAL BONUS RM 36.10
🤩PERSONAL CONSULTANCY

2.Vivix - Buy 6 Plus 1



Kelebihan yang PASTI diterima dengan pengambilan promo - VIVIX - BUY 6 Plus 1 (TOTAL 7 Botol tau).


JUMLAH BOTOL 7 (6+1) 
  • PERCUMA KEAHLIAN BERNILAI RM 68.90
  • PERCUMA PENGHANTARAN BERNILAI RM 10.60
  • PERSONAL BONUS RM 250.00
  • PERSONAL CONSULTANCY 

Inilah kebaikan khasiat vivix
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
✔️Menggalakan penuaan yg sihat – awet muda dan anti-penuaan
✔️Membantu mengelakan kanser – merencat sel kanser dari menjadi semakin serius
✔️Mengurangkan risiko penyakit jantung – melindungi jantung
✔️Mengurangkan kompilasi diabetes / kencing manis
✔️Meningkatkan kesihatan arthritis dan menyokong kesihatan sendi – melindungi saraf
✔️Mengurangkan insiden penyakit nyanyuk - merawat alzheimer
✔️Membantu merawat penyakit parkinson
✔️Membantu memulihkan penyakit strok - angin ahmar
✔️Meningkatkan kesihatan imum badan
✔️Menggalakan kesihatan keseluruhan



Vivix™ adalah minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol. Mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol menjadikan Vivix begitu unik. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.😊😊

Lihat video apa kata mereka yang ambil vivix

*boleh klik di link column sebelah 👉 untuk lihat katalog, dan pertanyaan lanjut 😊

Dan saksikan video tentang service kami
Cepat dan Selamat😆





Tuesday, 26 December 2017

Resepi overnight ESP

Haii👨‍👩‍👦‍👦
Saya nak share resepi overnight untuk breakfast yang sihat.

Ni dia bahan2 yang telah dibeli

Bahan bahan:

A. Bahan asas

3 sudu Quaker oat
2 sudu Natural yogurt
1/2 cawan Fresh milk
2 sudu Energise Soy protein (ESP) *takde dalam gambar sebab saya dah terbuang botolnya, dah habis, lusa sampai botol ESP baru...yeayyy..
2 sudu kecil Chia seed

* Bahan asas ni mesti ada pada setiap resepi
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


B. Bahan tambahan

🍇(perisa buah buahan)

Strawberries
Blueberries
Anggur

😍Atau pilih kekacang

Almond
Pistachio

✔️Atau perisa coklat

Choc chip
Choc kinder (option)

*Bahan B ni pilih nak rasa apa, nak olah ikut citarasa sendiri pun boleh

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Tonton video di bawah untuk cara membuat breakfast overnight sepenuhnya


Dah baca tinggalkan komen ya. 

Saturday, 23 December 2017

kanak kanak riang hari ini

Bismillah wal hamdulillah,
Masih diizinkan Allah untuk bernafas lagi hari ini.

Hujung minggu saya padat untuk mimggu ni.. Lebih banyak mengisi masa di kampung untuk 2 hari ni.

Meh saya kongsikan gambar menarik kanak kanak ribena yang comel ni.




Kalau nak tahu ni mereka ni duta duta kami yang sangat comel.. U all yang nak order shaklee atau nak tanya mengenai shaklee, feel free to klik link ni eh.. 



Calendar 2018

Ni, nak share kalendar 2018, Saya nak bagi free kepada sesiapa yang beli shaklee. Kalau nak beli kalendar je pun boleh. Feel free to wass...